A Villa bérlése

A Villa bérlése

A ResoArt Villa, a szecesszió kiemelkedő példája, mint rendezvényhelyszín

Az igényesen felújított villa földszintjén, három összenyitható helyiségben egy magas minőségű rendezvénytér került kialakításra, amely kiválóan alkalmas maximum 60-65 főre tervezett, exkluzív rendezvények megtartására.

A bejáratán átlépve egy két emelet magas, impozáns hallba érkezünk. A déli oldalon egy hatalmas, Róth Miksa tervezte színes, szecessziós üvegablak engedi be a fényt. Az ablak fő motívuma, a kék virágú írisz, vörös lángnyelvek közé fogva köszön vissza az emeletre vivő márvány lépcső kovácsoltvas korlátján.
A hall falának légies festése és a plafonról lógó két, felhőt utánzó csillár okán akár ezoterikusnak is érezhetjük a hely hangulatát.

A rendezvény tartalmi elemeit gazdagítani tudja a ResoArt Alapítvány által gondozott művészeti kollekciók egyes részeinek vezetett bemutatása.

Állandó kiállításunk a pécsi Zsolnay gyár aranykorából származó, több száz historizáló és szecessziós kerámiát mutat be.

Képzőművészeti gyűjteményünk két meghatározó alkotója Perlrott Csaba Vilmos, aki Matisse tanítványaként Párizsban kezdte festői pályáját, valamint Egry József, az izmusokhoz nem besorolható, teljesen egyéni kifejezésmódot használó művész, a Balaton festője. A már szinte klasszikussá vált modernek közül ef. Zámbó István és feLugossy László képei vannak olyan számban, a gyűjteményben, amelyekből házi tárlatot tudunk bemutatni!

Vezetést tarthatunk Kőrössy Albert Kálmán munkássága kapcsán a szecesszió történetéről és bemutathatjuk a Villa privát használatú tereit, a gyűjteményt létrehozó és Alapítványt tevő Szabó András tetőtéri lakását és a dolgozó szobáját, ahol ráláthatunk gyűjtői szenvedélye sokszínűségére.

Adottságaink

A ResoArt Villa rendezvények megtartására alkalmas földszinten található három termének hasznos alapterülete, összesen 104 négyzetméter (41; 33; 30). A termek szeparálhatóak, így egy időben akár három különböző tematika szerint lehet programot tartani. De össze is nyithatóak, attól függően Önnek mire van szüksége. A ruhatár és a női, férfi vizesblokkok a földszinten, az előcsarnokból nyílnak.
A falakon a gyűjteményben található neves alkotók által készített festmények kapnak helyet, amelyekből előzetes egyeztetés és egyedi megállapodás esetén, kamara tárlatot tudunk szervezni, ezzel emelve a hely és a rendezvény színvonalát.

  • Jó idő estén, a villa mögött található hangulatos fákkal árnyékolt területen további lehetőség van a rendezvény megtartására. Az eseményhez, egy az udvaron található fix hellyel rendelkező filagóriát tudunk biztosítani.
  • Catering szolgáltatás külsős partner bevonásával lehetséges. A műtárgyak állagmegóvása miatt, meleg étel tálalása nem megoldható. Javasoljuk a fingerfood, creme de la creme vagy egyéb hidegtálak rendelését.
  • Megfelelő hangosítás és projektor biztosított.
  • A zenei előadás színvonalát a rendelkezésre álló Steinway versenyzongora emeli.
  • Az épület teljes területén megfelelő wifi szolgáltatás működik.
  • A vendégek számára rendelkezésre áll a hallból nyíló ruhatár.
  • A villa korhű felújítása okán, az épület sajnos nem akadálymentesített.
  • Előzetes megbeszélés szerint, korlátozott számban a park területén parkolóhely biztosított. Továbbá javasoljuk a 800 férőhelyes Múzeum Mélygarázst, ahova a Dózsa György útról lehet behajtani, a Damjanich és a Dembinszky utca közötti szakaszon.
  • Azoknak a vendégeknek, akik gyalogosan szeretnének a ResoArt Villához érkezni, javasoljuk a Kisföldalatti használatát. A rendezvény előtt, a Városligetben is eltölthetnek egy kis időt, megtekintve a parkot és az építészeti remekműveket, akár a Magyar Zene Házát, a Millenium Házát vagy a szomszédos Néprajzi Múzeumot.

A hallból nyíló rendezvénytermekben hatvan szék helyezhető el színház jellegű, soros elrendezésben.


Ha ültetett vendéglátásra van igény, akkor nyolc darab 4 fős asztalnál, összesen 32 vendég kiszolgálására van mód külsős catering szolgáltató által.

Ajánlatkérés

Kapcsolatfelvétel

Ha felkeltettük érdeklődését és következő programja számára a ResoArt Villát választaná, akkor keressen bennünket bizalommal és kérjen árajánlatot a resoart@resoart.hu címre küldött levélben vagy kattintson a Kapcsolat gombra!